Sluta prestera ! Du duger som förälder ändå | Emilie Andersson

Emilie Andersson

Annons

Sluta prestera ! Du duger som förälder ändå

Hej finisar

Har tänkt mkt på detta ämne sen jag själv fick barn, detta med att leka och vara pedagogisk.

Jag tycker att det är en hets i sociala medier där man som förälder ska pyssla, baka , leka med bilar , gå på teater , åka till badhuset, åka till lekland och mycket mycket mera med sina barn .

Jag gör inte sånt men jag är ändå en bra förälder ! Jag avskyr att leka med bilar , leka i lekpark och allmänt göra barn grejer men vet ni vad? Jag är inte en dålig förälder för det!

Jag trodde att jag kanske skulle känna annorlunda när jag själv blev förälder med inte, jag älskar mitt barn med avskyr att leka .

Jag ser det så att Lennox är på sitt “jobb” mån – fre och är helt slut när helgen kommer. På förskolan får han ALLT han behöver och saknar inget när han väl är hemma. Precis som vi vuxna efter en jobbvecka ! Så varför måste hela helgen vara fullbokad med aktiviteter ? Jo för att vi vuxna måste “prestera” som föräldrar och visa i sociala medier att vi gör tusen saker med våra barn på helgen och att vi har sååå kul!

Nä det är inget för mig , jag aktiverar mitt barn så mkt som behövs och sen slappar vi 🙂

Jag kan inte minnas att mina föräldrar höll på så när jag var liten , vi lekte med varann och våra leksaker. Tillbringade större tiden av dagarna utomhus och underhöll oss själva .

Varför måste vuxna vara lekledare och ordna saker att göra hela tiden ?! Använd fantasin och hitta på saker själv 🙂 Liten som stor !

Puss

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
candylicious

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Carolin

    Helt rätt att han faktiskt är på sitt jobb på förskolan :).

    Sålänge man är delaktig i barnens liv så spelar det ingen roll vad man gör med de uppskattar sina föräldrars närvaro <3.

    Vi gör lite saker då och då som att åka bada osv Nellie går på simskola . Men säger som du att på helgen vill man varva ner och vila då behöver man inte boka in massor av saker .

Annons
stats